چرایی و جزئیات درگیری اخیر در قره باغ کوهستانی و مرزهای ارمنستان
اسارت سربازان ارمنی
طبق تصاویر منتشر شده توسط نظامیان آذربایجان شش نظامی ارمنی در بلندی های قره گز و ساری بابا مشرف بر جاده گوریس-لاچن-شوشا اسیر شده اند.
همچنین کشته های طرف ارمنی نیز دست کم شش تا هشت نفر گزارش میشود که هنوز به طور رسمی تایید نشده است.
تدوام اعزام نیرو به خطوط تماس
منابع میدانی در داخل آذربایجان خبر میدهند که اعزام نیرو به مرزهای ارمنستان ادامه دارد.
درگیری سه روز گذشته در مرز زنگیلان آذربایجان با سیونیک ارمنستان هیچ دستاوردی نداشته و ارتش ارمنستان ضمن تقویت واحدهای خود همچنان در حالت دفاعی خوبی قرار دارد. آذربایجان تلاش کرده با حمله با تعداد زیاد نیروهای پیاده و عمدتا سربازان تازه آموزش دیده نقاطی را تصرف کند. زنگیلان با شهرستان خدا آفرین استان آذربایجان شرقی ایران هم مرز است.
تمرد تازه سربازان آذربایجان
طبق برخی شنیده ها از این منطقه تعدادی از سربازان وظیفه یگانهای پیاده که به تازگی آموزش نظامی را تمام کرده اند با سرپیچی از اجرای دستورات حاضر به نبرد نشده اند. ارتش آذربایجان نیروهای تکاور برای نفوذ و شکستن خطوط به زنگیلان فرستاده است.
پیکر آنار کاظم اف سرباز ۱۸ ساله کشته شده در عملیات آفندی کریدور لاچن به خانواده اش در روستای قاراجمیرلی رایون شمکیر تحویل شده است. وی جزو سربازانی است که به تازگی به ارتش احضار شده بود.
بی اعتمادی به روسیه در قره باغ کوهستانی
گروهی از شهروندان ملی گرای ارمنی ساکن قره باغ کوهستانی از سیاست مداران این منطقه بابت اعتماد به روسیه انتقاد کرده و خواستار تجهیز مردم به اسلحه برای مقابله با آذربایجان شده اند. این افراد از کوتاهی روسیه بابت عدم جلوگیری از حملات پهپادهای آذربایجان به شدت ناراضی هستند.
بسیج عمومی شهروندان ارمنی قره باغ کوهستانی
آرائیک هاروتونیان رئیس جمهور دولت (دفاکتو) ارمنی ناگورنو قراباغ دستور آماده باش جزئی نامحدود و بسیج عمومی شهروندان را صادر کرده است.
اخبار تایید نشده اعزام نیروهای ایرانی به مرز ارس
بخش آذری خبرگزاری اسپوتنیک وابسته به وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه تصاویری پخش کرده که طی آن انتقال تانکهای چیفتن دیده میشود. این خبرگزاری مدعی شده است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال درگیری و حمله آذربایجان به مرز آذربایجان و ارمنستان نیروی نظامی فرستاده است. رسانه های آذربایجان نیز چنین ادعایی را تکرار کرده اند.
دستیار سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو پایتخت آذربایجان اعزام نیروی نظامی را به مرزهای آذربایجان در کنار رود ارس تکذیب کرده است. وی گفته تصاویر منتسب به کانال سپاه پاسداران در شبکه های اجتماعی ساختگی است و هرگونه اطلاع رسانی تنها از طریق سخنگوی رسمی انجام میشود.
ارمنستان خواستار دخالت قدرتهای جهانی برای توقف حملات
آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان، دولت آذربایجان را به تفسیر یک جانبه بندهای معاهده آتش بس سال ۲۰۲۰ متهم کرده و خواستار دخالت گروه مینسک و سازمان امنیت و همکاری اروپا شده است.
نیت آذربایجان از تجمع نیرو چیست؟
تورال صادقلی از اپوزیسیون دولت آذربایجان که در خارج از این کشور زندگی میکند با انتقاد از مرگ سربازان گفته است: الهام علیف فردی است که مردم را با ژستهای جلوی دوربین فریب میدهد. وی ریاکاری میکند و توافقنامه ها را شبانه امضا کرده و پشت پرده اقدامات اخیر علیف مشخص نیست.
رسانه وارگونزو روسیه درباره چرایی حمله آذربایجان به قره باغ کوهستانی و درگیری مرزی با ارمنستان نوشته است: رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین بزودی دیدار میکنند و این درگیریها بنا به خواسته رئیس جمهور ترکیه انجام شده است.
این رسانه همچنین درباره احتمال نقش آفرینی طرف ایرانی نوشته است: ایران کشوری است که نزدیک به محل مناقشه قرار دارد و نباید توانایی این کشور را در مقابل بحران قفقاز جنوبی نادیده گرفت.
بیشتر بخوانید:
آخرین وضعیت قرهباغ پس از حملات آذربایجان + نقشه میدانی
تلاش ناکام آذربایجان برای تصرف قره باغ کوهستانی
دیدگاه
اینقدر در این ماجرا منفعل و ضعیف عمل کردیم که حضرت آقا مجبور شدن مستقیما وارد بشن و به صورت ضمنی تهدید کنن . آیا با کار رسانه ای و ظاهری نمیشه جلوی خیلی از چیزها رو گرفت؟ مثلا تبلیغ برگزاری جلسه شورای عالی امنیت ملی ، تصویب طرح تامین امنیت کریدور ایران ارمنستان در شورا ، تصویب تاسیس پایگاه های جدید مرزی و … که خودشون شامل یک تهدید و جنگ نرم هستن و بازدارندگی رو بالا میبرن
سلام میگم الان از تلویزیون دیدم که اسرائیل به نوار غزه حملات هوایی انجام داده
شما طوری خبر رسانی می کنید که این شاعبه در مخاطب ایجاد می شود که گرداننده سایت تحولات جهان اسلام یک ارمنی می باشد و طرفدار اشغال سرزمین های مسلمانان توسط صلیبیون می باشد فراموش نکنید که ایلهام علیو اگر کافر هم باشد رفتنی است و آنچه می ماند مسلمانی و برادری ایرانیان خصوصا ترک های ایران با مسلمانان آنسوی ارس است بفرمایش مولا میان دو کس طوری قضاوت کنید کا اگر دوست شوند شرمسار نباشید
مسلمانی و برادری با تفکرات قومگرایانه و نژادی منافات دارد ،ارامنه طلیبی بسیار مطمین تر از به ظاهر مسلمان منافق و نژاد پرست است