گزارش دهمین روز عملیات شاخه زیتون ؛ ۹ بهمن ۹۶ (۲۹ ژانویه ۲۰۱۸)
? در جبهه شرقی، نیروهای “ارتش آزاد” در شامگاه ۲۸ ژانویه(۸ بهمن) موفق شدند “قسطل جندو” و “یازی باغ”را در جبهه شرق عفرین به تصرف خود درآورند. همچنین نیروهای ارتش آزاد موفق به ورود به تپه ” کویر کر” شدند، درگیری ها در این تپه شدید گزارش شده و نیروهای کرد مدعی دفع حمله به این تپه هستند. همچنین خبرگزاری ANHA مدعی شد نیروهای کرد موفق به بازپسگیری “قسطل جندو” شده اند. درگیری ها در “مراناز” شدید گزارش شده، کردها مدعی انهدام یک تانک در اطراف مراناز هستند.
در حالی که قرار بود امروز ۲۹ ژانویه کنفرانس مطبوعاتی فرماندهان ارتش ترکیه بر فراز کوه “جبل برصایا” برگزار شود، بنابر دلایل نا معلوم برگزاری این کنفرانس منتفی شد.
در جبهه غربی نیروهای “فیلق الاول” و “لواء سمرقند” موفق شدند پس از ۹ روز مقاومت مثال زدنی کردها در روستای “حمام”، این روستا را به تصرف خود درآورده و پیکارها را به ارتفاعات جنوبی روستا بکشانند. همچنین نیروهای “فیلق الاول” و “لواء سلطان محمد فاتح” موفق شدند، در لحظه نگارش این خبر روستای “معامل اوشاغی” را تصرف کنند. در اطراف “راجو” ارتش آزاد مدعی تصرف ارتفاع ۹۱۵ می باشد. بدین ترتیب اگر نیروهای کرد تمایلی به جنگ در کوچه پس کوچه های روستا نداشته باشند، احتمال سقوط کامل روستا در ساعات آتی بسیار زیاد است.
در تصاویر مخابره شده امروز هم مشخص است که نیروهای پیاده ترکیه هیچ نقشی در پیشروی ها ندارند.
? مطابق گزارش رسمی ارتش ترکیه در تاریخ ۲۸ ژانویه(۸ بهمن) ۲۷ فروند هواپیما در بمباران مناطق مختلف عفرین مشارکت داشته اند. بر اساس این گزارش تا پایان روز ۲۸ ژانویه ۵۹۷ “تروریست” کشته شده اند.
? در تمام گزارشهای ترکیه آمار کشتار شامل نیروهای کرد، PKK و داعش می شود! این در حالی است که داعش از سال ۲۰۱۶ به این سو از شمال حلب خارج شده است.
? ترکیه با مشت آهنین با منتقدین عملیات شاخه زیتون رفتار می کند از این دست برخوردها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
? بازداشت ۳۰۰ نفر از منتقدین به عملیات، در فضای مجازی و نه در کف خیابان
? شکایت وزارت کشور از سازمان پزشکان ترکیه به علت محکوم کردن عملیات
?اردوغان همچنین چند روز پیش حزب جمهوریخواه خلق CHP را به علت اینکه اردوغان را متهم به سواستفاده شخصی از
عملیات شاخه زیتون کرده بود، به هم دستی با PKK متهم کرد.
این در حالی است که CHP پیشتر حمایت خود را از عملیات شاخه زیتون اعلام کرده بود.
? اردوغان اعلام کرده است: “اگر خدا اجازه دهد به ادلب خواهیم رسید.”
در راستای این اظهار نظر اردوغان، تحرکات میدانی ارتش ترکیه در استان ادلب قابل توجه است. در گزارش ۲۷ ژانویه(۷ بهمن) اعلام شد که یک ستون نظامی ترکیه شامل ۶ خودرو زرهی در شامگاه ۲۶ ژانویه وارد استان ادلب شده اند. بنابر گزارش منابع نزدیک به “تحریرالشام”، ۴ خودرو زرهی این ستون نظامی در جبهه جنوب شرق ادلب و در نزدیکی ابوظهور مشاهده شده اند، این منابع اعلام کرده اند، ماموریت این تیم، بررسی منطقه برای برپاکردن ایست و بازرسی ها در چارچوب توافق “کاهش تنش” با روسیه است.
? در حالی که اردوغان اجازه ورود خبرنگاران به عفرین را نمی دهد، اولین خبرنگار غربی موفق شد، از مواضع ارتش سوریه وارد عفرین شود.
” رابرت فیسک” خبرنگار “ایندیپندنت” با انتشار تصاویر دردناکی از غیر نظامیان کشته شده در عفرین نوشت:
“قربانیان اصلی حمله ترکیه به عفرین، پناهندگان، نوزادان، کودکان و زنان هستند.”
? در روز دهم عملیات شاخه زیتون مشخصا می توان گفت، نیروهای کرد برای اغلب ادعاهای خود، تصویر یا ویدیو قابل استنادی منتشر نکرده اند. از ادعای استفاده از بمبهای ناپالم گرفته تا انهدام هلی کوپترها و تانکها.
? نیروی هوایی ترکیه که پیشتر یک کلیسای تاریخی ارامنه را در جریان حملات هوایی ویران کرده بود، امروز هم یک تالار آمفی تئاتر رومی مشهور را مورد هدف قرار داد.
? کمال کلیچدار اغلو رهبر حزب اپوزیسیون CHP اعلام کرد برای ایجاد یک خط ارتباطی بین دمشق و آنکارا به دمشق سفر می کند.
? بنا به گزارش منابع کرد در جریان حمله هوایی به روستای گوبلی در ۲۸ ژانویه تا کنون ۸ غیر نظامی کشته و ۷ نفر زخمی شده اند. گفته می شود بیش از ۱۰ نفر زیر آوار مانده اند.
? نقش اقتصاد در سیاست:
?آیا بین “فقر نفتی” کانتون عفرین و عدم حمایت آمریکا از YPG در این کانتون رابطه ای وجود دارد؟
? آیا بین انعقاد قرارداد ماه دسامبر گذشته (یک ماه پیش) ۴ میلیارد دلاری خرید سامانه های S400 فی ما بین ترکیه و روسیه که با نارضایتی ناتو همراه بود و عقب نشینی روسیه از عفرین رابطه ای وجود دارد؟
دیدگاه
لواء سمرقند؟! چرا گروهی که در سوریه میجنگه باید اسم یه شهر آسیای میانه ای رو داشته باشه. حتی از نامگذاری اهداف کثیف پن ترکیستیشون مشخصه. کاش ترکمن ها میدونستند قرن ها پیش در ماجرای شورش جلالی ترک های عثمانی چه بلایی سر جدادشون در همین قسمت شمال سوریه کنونی آوردن. حافظه تاریخی ضعیف یکی از مشکلات بزرگ مردم منطقه است