تحولات یمن، ۲۷ آبان ۱۴۰۳

یکشنبه 27 آبان 1403 - 13:10
https://iswnews.com/?p=124053

ارتش آمریکا مدعی است که در جریان یک حادثه در آموزشی در واشنگتن، دو خلبان آمریکایی از خدمه ناو هواپیمابر آیزنهاور که اخیرا در عملیات علیه یمن نیز فعال بوده اند، کشته شده اند.

۱- کشته شدن دو خلبان آمریکایی ناو هواپیمابر آیزنهاور:
در ۲ آبان ماه، بر اساس بیانیه نیروی دریایی ارتش آمریکا، در جریان یک حادثه در عملیات آموزشی هوایی در واشنگتن، دو خلبان آمریکایی کشته شده اند. آنچه در مورد این حادثه حائز اهمیت است، این است که خلبانان کشته شده از خدمه ناو هواپیمابر آیزنهاور هستند که اخیرا در دریای سرخ و خلیج عدن فعالیت می‌کرده اند و در جریان این عملیات دو بار مورد حمله مستقیم موشک ها و پهپادهای انتحاری ارتش یمن قرار گرفته اند. همچنین رئیس‌جمهور آمریکا در پیام تسلیت خود از این دو خلبان نسبت به انجام ماموریت در یمن قدردانی کرده است.

پی‌نوشت:
با توجه به اینکه ناو هواپیمابر آیزنهاور در منطقه غرب آسیا ماموریت سنگین و چند ماهه‌ای را سپری کرد، احتمال می‌رود که این دو خلبان در جریان یکی از حملات هوایی به یمن و یا اصابت موشک ها و پهپادهای ارتش یمن به عرشه آیزنهاور کشته شده باشند.

همچنین این نخستین باری است که جوزف بایدن، رئیس جمهور آمریکا با وجود رخ دادن حوادث بزرگتر از جمله سقوط جنگنده های اف-۳۵ در آمریکا و کشته شدن خدمه آن، بیانیه ای را در سوگ مرگ دو خلبان خدمه ناو هواپیمابر آیزنهاور صادر می کند. بایدن در پیام تسلیت خود به صراحت به سوابق این دو خلبان در ماموریت جبهه یمن اشاره کرده است. همچنین ناو هواپیمابر آیزنهاور پس از انتشار گزارش اصابت موشک های یمنی به نزدیکی این ناو در دریای سرخ به طور ناگهانی اعلام پایان ماموریت کرد و از منطقه عملیاتی خود خارج شد.

سیاست رسانه‌ای وزارت دفاع آمریکا در پنهان کردن تلفات مناطق عملیاتی است و این موضوع عجیب و جدیدی نیست. این سیاست در طول جنگ افغانستان و دیگر کشورها نیز اجرا میشد و بسیاری از تلفات نظامی آمریکا با لاپوشانی و پنهان کردن اطلاعات در قالب حوادث طبیعی، تصادفی، آموزش نظامی و… بیان شده‌اند.

نکته دیگری که در این خصوص حائز اهمیت است این است که آمریکا پس از اعلام کشته شدن دو خلبان، در پاسخ به حملات یمن از بمب افکن B-2 استفاده کرد. شاید علت این حمله متفاوت و بی سابقه، کشته شدن دو خلبان در حملات یمن بوده و آمریکا را ناچار به پاسخگویی متفاوت کرده است. اقدام آمریکا درباره پنهان کردن تلفات در عملیات علیه یمن مسبوق به سابقه است و پنتاگون در گذشته نیز کشته شدن دو نظامی را به افتادن در آب و غرق شدن آنها مرتبط کرده بود.

۲- تحریم های جدید آمریکا علیه یمن و ایران:
در ۲۹ مهر ماه، طبق اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، شرکت‌ها و ناخداهای نفتکش‌هایی که درآمدهای حاصل خود را از طریق شبکه الجمل به دولت صنعا پرداخت می‌کنند، مورد تحریم قرار گرفته‌اند. این وزارتخانه اعلام کرد نفتکش کاپوک با پرچم پاناما در اواخر سال ۲۰۲۳ بیش از یک میلیون بشکه نفت خام را از طرف شبکه الجمل و تاجری به نام ناصر به یمن حمل کرده است. این کشتی متعلق به شرکت کشتیرانی چانگتای است که در جزایر مارشال ثبت شده است. این شرکت به دلیل حمایت مالی، یا ارائه کالاها یا خدمات به الجمل تحت تحریم آمریکا قرار گرفته است و کشتی کاپوک نیز به عنوان یک دارایی ممنوعه اعلام شده است. همچنین دو شرکت در جزایر مارشال و امارات به همراه شش نفتکش نیز به دلیل ارسال سوخت نفت ایران به ارزش میلیون‌ها دلار در فهرست تحریم قرار گرفتند.

۳- مذاکره عربستان با انصارالله در مورد بانک مرکزی:
– در ۶ آبان ماه، طبق گزارش روزنامه الشرق الاوسط، عربستان و دولت نجات یمن درباره یکسان سازی واحد پولی و بازگرداندن بانک مرکزی به شهر صنعا مذاکره کرده‌اند. دفتر نماینده سازمان ملل در یمن نیز فاش کرده بود که دور جدید مذاکرات اقتصادی از یک ماه پیش شروع شده و هدف آن یکسان سازی بخش بانکی و واحد پولی با اشاره به بازگرداندن بانک مرکزی به صنعا است. مقامات صنعا نیز مذاکره در این باره را تایید کرده و چند شرط را برای پذیرش این گام مطرح کردند که مهمترین آنها کنترل سیاست های پولی و توقف دستکاری در پول محلی است.
– عربستان سعودی با اتخاذ سیاست های جدید در کمک های مالی به یمن، رسما معامله با بانک مرکزی عدن و دولت مستعفی را متوقف کرد. در این راستا محمد الجابر، سفیر عربستان سعودی در یمن از امضای کمک مالی جدید این کشور به یمن به ارزش ۲۵ میلیون دلار خبر داد. این اقدام همزمان با مذاکره اقتصادی با دولت نجات یمن انجام شد. نکته قابل توجه این موضوع این است که احکام مالی عربستان با مدیریت برنامه جهانی غذا صادر شده و نه دولت مستعفی. این اقدام نشان دهنده تصمیم ریاض برای توقف معامله با دولت مستعفی است.

۴- تعز:
– در ۳۰ مهر ماه، در پی درگیری میان مسلحین تابع ابو ذیاب العلقمی و نیروهای طارق صالح در سه راهی الظریفه در مدیریت الوازعیه، یک نفر از مسلحین العلقمی کشته و یکی از نیروهای طارق صالح زخمی شد. این رویارویی پس از توافق نبیل شمسان، استاندار تعز در دولت مستعفی با نیروهای العمالقه برای تخلیه مواضع این نیروها در جنوب استان تعز از مسلحین غیرقانونی انجام گرفت. سه راهی الظریفه تنها ورودی تعز از سمت ساحل غربی یمن است و نیروهای طارق صالح برای کنترل مناطق خود و همچنین پیشروی در استان تعز، به این نقطه حیاتی نیاز دارند.
– در ۱۴ آبان ماه، محل عبور طارق صالح، فرمانده نیروهای مقاومت وطنی و از مخالفین انصارالله در شهر المخا مورد سوءقصد قرار گرفت و خودروی حامل وی تصادف کرد. ️طبق گزارش منابع محلی، یک کامیون به قصد ترور طارق صالح، با کاروان حامل نیروهای مقاومت وطنی تصادف کرده و به خودروی طارق صالح خسارت وارد کرده است. طارق صالح در این حادثه از ناحیه کتف و بازو زخمی شده و برای درمان به امارات سفر کرده است. عیدروس الزبیدی، رئیس شورای انتقالی جنوب یمن و محمد بن زاید، رئیس امارات و حاکم ابوظبی از وی عیادت کرده‌اند.

۵- ابین:
– در ۳۰ مهر ماه، در نتیجه انفجار بمب جاده‌ای در مسیر خودروی حامل مسلحین شورای انتقالی جنوب یک نفر کشته و هفت نفر زخمی شدند. این بمب هنگام عبور خودروی مسلحین جنوبی از تقاطع کوکب و مقرن در مدیریت مودیه رخ داد. با توجه به پیشینه این دست حملات در استان ابین، این حمله به احتمال زیاد از سوی گروه القاعده انجام شده است. رسانه‌های محلی معتقدند که القاعده با حمایت مستقیم و به نیابت از عربستان سعودی در این منطقه فعالیت می‌کند و هدف آنها خارج کردن این مناطق از سیطره نیروهای تابع امارات است.
– در ۱ آبان ماه، مسلحین قبایل منطقه لودر در استان ابین پس از تنش جوانان این قبایل با نیروهای حزام الامنی (نیروهای امنیتی شورای انتقالی جنوب و تابع امارات) در بازار اسلحه شهر لودر، یکی از خودروهای نظامی آنها را به آتش کشیدند. پس از این حادثه، درگیری مسلحانه‌ای بین دو طرف در نزدیکی بازار اسلحه رخ داد که منجر به زخمی شدن تعدادی از مسلحین دو طرف شد. لازم به ذکر است که اخیرا فعالیت گروه تروریستی القاعده در مدیریت لودر افزایش یافته و کتب و جزوات تبلیغی آنها در بین قبایل مخالف امارات و جنوبی ها توزیع شده است.

۶- الحدیده:
– در ۷ آبان ماه، نیروهای مسلح یمن یک رزمایش بزرگ دریایی-زمینی را با عنوان “لیسوءوا وجوهکم” (اشاره به آیه هفتم سوره اسرا، به معنای: چهره‌هایتان غمگین می‌شود) برگزار کردند. ️نیروهای دریایی و زمینی ارتش یمن در این رزمایش با بکارگیری انواع تسلیحات هوایی و دریایی مختلف از جمله توپخانه، پهپاد، شهپاد، اژدر و مین های دریایی، سناریوهای مختلفی را در پنج قسمت از جمله: نیروی دریایی و دفاع ساحلی، جنگ کشتی ها، مناطق کوهستانی، مناطق صحرایی و نیروهای بسیج مردمی برای مقابله با حملات دشمن تمرین کردند.
– در ۱۹ آبان ماه، در پی حمله توپخانه‌ای نیروهای ائتلاف سعودی به روستای الشریجه واقع در مدیریت الجراحی، صدها رأس از دام های مردم غیرنظامی تلف شدند.

۷- صنعا:
– در ۱۹ آبان ماه، جنگنده های ائتلاف آمریکایی طی چهار حمله هوایی مناطق النهدین، الحفا و نقاط دیگری از شهر صنعا را بمباران کردند.
– در ۲۰ آبان ماه، جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی-انگلیسی طی هفت حمله هوایی استان های صنعا و عمران را بمباران کردند. این حملات عبارتند از: یک حمله به منطقه الحفا در استان صنعا، دو حمله به مدیریت سفیان در استان عمران و چهار حمله به منطقه جربان در مدیریت سنحان در استان صنعا.
– در ۲۱ آبان ماه، مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن طی نامه‌ای خطاب به اجلاس سران عربی و اسلامی در ریاض، خواستار حرکت آنها از سخنرانی به سمت مواضع عملی شد. ️المشاط با هشدار نسبت به عواقب تدام جنایات رژیم صهیونیستی، بر ایستادگی حکومت و مردم یمن در کنار مردم مظلوم فلسطین و لبنان بر اساس مواضع دینی، اخلاقی، انسان دوستانه و برادرانه تاکید کرد و گفت، کمترین کاری کشورهای اسلامی و عربی در مقابله با دشمن می‌توانند انجام دهند، محاصره اقتصادی رژیم صهیونیستی و تحریم همه جانبه آن است.️

۸- صعده و عمران:
در ۲۱ آبان ماه، جنگنده‌های ائتلاف آمریکایی-انگلیسی هفت حمله هوایی به مدیریت حرف سفیان در استان عمران و دو حمله هوایی به منطقه الرحبه در مدیریت صفرا در استان صعده انجام دادند.

۹- البیضا:
در ۲۲ آبان ماه، هواگردهای ائتلاف آمریکایی-انگلیسی به یک خودروی غیرنظامی در مدیریت الصومعه و یک هدف دیگر در مدیریت ذی ناعم حمله کردند.

۱۰- ستاد فرماندهی ارتش تروریستی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) طی بیانیه ای درباره جزئیات آخرین حملات هوایی به یمن اعلام کرد، در ۹ تا ۱۰ نوامبر سلسله حملات هوایی دقیقی را علیه تأسیسات ارتش یمن انجام دادند.

این تأسیسات حاوی انواع تسلیحات پیشرفته‌ای بود که برای هدف قرار دادن کشتی‌های نظامی و غیرنظامی آمریکا و بین‌المللی در آب‌های دریای سرخ و خلیج عدن به کار گرفته می‌شود. این حملات با مشارکت نیروی هوایی و دریایی آمریکا از جمله جنگنده‌های F-35C و ناوشکن های یو اس اس استاک دیل و یو اس اس اسپروانس انجام شد. در ویدیوی پایین انهدام یک لانچر موشک بالستیک منتسب به ارتش یمن دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: تهاجم سنگین ارتش یمن علیه ناوگان دریایی ارتش آمریکا

۱۱- در ۲۳ آبان ماه، شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم های اعمال شده علیه دولت نجات یمن و جنبش انصارالله را بدون هیچ اصلاحیه ای، برای یک سال دیگر تمدید کرد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.