به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” روز گذشته پس از دیدار چاووش‌اوغلو و پومپئو در واشنگتن؛ دو کشور در بیانیه ای مشترک از نقشه راه منبج و التزام ترکیه و آمریکا برای اجرایی شدن این طرح خبر دادند.

در این بیانیه به همکاری مشترک دو کشور برای برقراری و بازگردانی ثبات و امنیت به شهر منبج تاکید شد.

با این وجود در این بیانیه بصورت واضح مشخص نگردید که نقشه راه چگونه پیاده سازی خواهد شد و آیا نیروهای SDF از منطقه خارج میشوند و یا اداره شهر منبج در دست چه کسانی خواهد بود.

 

پیش از این دیدار، چاووش‌اوغلو ادعا کرده بود که ترکیه به توافقاتی با آمریکا دست یافته است و نیروهای SDF از منبج خارج خواهند شد و اداره شهر تا زمان تشکیل مجلس محلی بصورت مشترک توسط نیروهای آمریکایی و تُرک انجام خواهد شد؛ اما دولت آمریکا این ادعای وزیر امور خارجه ترکیه را تکذیب کرد.

 

در ادامه تناقضات موجود امروز مولود چاووش‌اوغلو عنوان کرد:

“نقشه راه موجود را در منبج پیاده خواهیم کرد. سپس آن را به شهرهای دیگر گسترش خواهیم داد. در آن موقع موضع (واقعی) آمریکا مشخص خواهد شد که آیا ی.پ.گ را خارج خواهد کرد یا نه؟. در میان آنها شمار زیادی عرب نیز حضور دارد. گفتیم که ما «نیروهای دموکراتیک سوریه» را نمی شناسیم. همه این ها را به عنوان ی.پ.گ/پ.ک.ک می دانیم.
حضور عناصر پ.ک.ک/ ی.پ.گ در اداره و نیروهای امنیتی شهر منبج را نخواهیم پذیرفت. تلاش ما در جهت تحکیم ثبات در سوریه است. با اجرای روند آستانه آتش‌بس را در سوریه آغاز کردیم. اجلاس سوچی نیز گامی در راستای حمایت از روند ژنو بود. در اینجا نیز موضوع اصلی پاکسازی منبج از گروه تروریستی و ایجاد ثبات در این منطقه است.”

 

مجلس نظامی منبج که کنترل شهر را در اختیار دارد در واکنش به دیدار دیروز و صحبت های امروز وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرد که هیچ توافقاتی در خصوص خروج این نیروها از شهر و واگذاری کنترل به نیروهای مشترک آمریکایی و ترکیه صورت نگرفته است.

 

اما از سویی دیگر امروز وبسایت رسمی YPG با انتشار بیانیه ای در خصوص فعالیت های این گروه در مبارزه با داعش و کمک به منبج، بصورت تلویحی خروج از منبج را تایید کرد و یا راه را برای خروج از این شهر برای خود باز گذاشت.

بصورت خلاصه در این بیانیه عنوان شد که “نیروهای YPG در اوائل سال ۲۰۱۶ و به درخواست مجلس نظامی منبج و مردم این شهر و با هماهنگی ائتلاف آمریکایی به مبارزه با داعش و بیرون کردن تروریست ها از منبج اقدام کرد. سپس پس از آزادسازی منبج و برقراری امنیت در منطقه، YPG کنترل شهر را در تاریخ ۱۶ / ۱۱ /۲۰۱۶ به مجلس نظامی منبج واگذار کرد و طی یک اعلام رسمی و دربرابر دیدگان دوربین ها و رسانه ها از شهر منبج خارج شد.
پس از آن یک گروه از YPG به درخواست مجلس نظامی منبج، بعنوان مستشار و برای آموزش نیروها در منبج باقی ماند و در نهایت پس از گذشت دو سال از این موضوع و دستیابی مجلس نظامی منبج به خود کفایی در این زمینه، فرماندهی کل YPG تصمیم به خروج مستشاران نظامی خود از منبج گرفت.

همچنین YPG اعلام کرد که این گروه بحسب وظیفه و دفاع از مردم، با داعش در شهر منبج مبارزه کرد و هر زمان که به این گروه نیاز باشد، YPG به یاری مردم منبج خواهد شتافت.”

 

مشکل بوجود آمده از آنجا سرچشمه میگیرد که بدنه ی اصلی نیروهای SDF یا همان نیروهای دموکراتیک سوریه که تحت حمایت کامل آمریکا در تمامی مناطق شرقی رود فرات و همچنین در اطراف منبج فعالیت میکنند از نیروهای کُرد YPG تشکیل میشوند و این نکته ای است که ترکیه از آن به خوبی آگاه هست و تلاش میکند تا با اعمال فشار نظامی و سیاسی راهی برای خلع سلاح این گروه پیدا کند.

 

پی نوشت:

جدای از مطالب فوق قسمتی از سخنان وزیر امور خارجه ترکیه جالب توجه است؛ جایی که مولود گفت: “تلاش ما در جهت تحکیم ثبات در سوریه است.”
فعالیت های ترکیه در سالهای ابتدایی جنگ علیه سوریه و سرازیر کردن طیف وسیعی از تروریست ها به داخل خاک سوریه و حمایت های معنوی و لجستیکی گسترده برای بی ثبات کردن سوریه در طول سالیان گذشته بر کسی پوشیده نیست؛ اما پس از آنکه نقشه تصرف سوریه و نقشه مسلحین به شکست انجامید به یکباره ترکیه به فکر ثبات کشور سوریه افتاد و در راستای برقراری امنیت و ثبات در کشور سوریه به مذاکرات همه جانبه روی آورد.

مسلما کسی که در زمین همسایه جنوبی خود باد می کارد؛ روزی در سرزمین خود طوفان درو خواهد کرد…

 


خبر مرتبط
توافق آمریکا و ترکیه بر سر منبج در شمال سوریه

گزارش جنگ سوریه – ۱۱ خرداد ۹۷ : افزایش تنش های ترکیه و آمریکا بر سر مسئله منبج

 

 

یادداشت بالا را می پسندید؟ هم اکنون از ما حمایت کنید!

 

[maxbutton id=”1″ ] [maxbutton id=”2″ ] [maxbutton id=”3″ ] [maxbutton id=”4″ ] [maxbutton id=”5″ ]

 

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. شایان کریمی چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۱

    جدا از بازی تمام عیار ترکیه در داستان سوریه به نفع دول غربی و صهیونیست ها قابل انکار نیست بدون نقش ترکیه احتمالا داستان سوریه هرگز به بحرانی که امروز شاهد ان هستیم تبدیل نمیشد با سرازیر کردن شاید صد ها هزار تروریست و خانواده هایشان از خاک ترکیه تسلیح و اموزش و تامین و اسکان و…همچنین اعمال ننگینی مانند فروش نفت داعش بیش از نفع مسلمین و مردم منطقه تلاش در راستای امنیت اسرائیل و صدمه زدن به تنها محوری بود که با ان در تقابل بود.
    بدون شک تبعاتش به سمت ترکیه نیز برمیگردد ان هم زمانی که پایه های این بحران بر مبنای تجزیه منطقه و تروریسم تکفیری وهابی ریخته شده بود و پتانسیل ترکیه در بحث تجزیه و موضعش به اسلام سلفی رادیکال مشخص است در کنار اینها هزینه هایی که واقعا هیچ لزومی نداشت پدید اید فقط بالای سی میلیارد دلار برای پناهجویان سوری بماند تمام هزینه های ممکن برای تروریست های شمال طی شش سال هزینه حضور نظامی گسترده در تمام مرز با سوریه و حضور مستقیم نظامیو…در کنارش قدرت گرفتن نیروهای کرد بیش از هر زمان دیگر بیخ گوش ترکیه که بدون این جنگ هرگز امکان نداشت دارای چنین سازمان دهی و منابعی بشوند بخصوص زمانی که اخرین مهره نسوخته امریکا در سوریه هم به حساب میایند و بر بیشتر نفت نیز تسلط دارند.
    از سمت ترکیه در بحران سوریه چه در بعد دینی چه ملی و چه انسانی بعید است بتوانیم چیزی بجز حماقت و خیانت پیدا کنیم.

    پاسخ
  2. ج چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۴

    اینها همان بلایی را که سر اسکندرون (هاتای) و اسمیرنا(ازمیر) آوردند سر عفرین و شمال سوریه نیز خواهند آورد.۱-اشغال نظامی ۲-نسل کشی بومیان و بیرون کردن باقیمانده هایشان ۳-جایگزین کردن سلفی و ترکمانان با مردم بومی ۴-تغییر نام بومی به ترکی ۵-ضمیمه کردن رسمی آن سرزمین به ترکیه .به یاد آوردید که چگونه ده سال با محاصره شهر بورسا به مردم آن گرسنگی دادند یا اینکه کل شهر ایرنا را آتش زدند تا اندک باقیمانده هایشان با قایق به یونان بگریزند

    پاسخ
    1. ناشناس چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۱

      اکراد تجزیه طلب با مردم بومی سوریه و نیروهای ارتش سوریه و توزخورماتو در عراق چکار کردند؟
      البته بنده اصلا طرفداری ترکیه ای که برای ورود به هم پیمان ناتو هست و در سوریه تروریست پروری راه انداخته نیستم
      ولی اکرادی که در فکر تجزیه منطقه هستند و شدند پیاده نظام امریکا و ماسونریها دست ترکیه رو از پشت بستن. در اصل امریکا داره هم سر ترکها و هم کردها کلاه گشادی میگذاره!

    2. ناشناس چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۷

      سلام دوست عزیز چرا کمی فقط ذره ای باید انصاف نداشته باشیم اگر فقط برای لحظه‌ای خود را به جای کردهای سوریه و عراق و ترکیه بگذاریم خواهیم دید که آنها نه تنها تجزیه طلب نیستند بلکه با وجود تمام ظلمی که از طرف صدام و آتاتورک و رژیم گذشته سوریه به آنها شد آنها حتی از مردم یمن هم مظلوم ترند حساب کردهای ایران با آنها جداست و اینکه شاید بر فردای ایران تاثیر گذار باشد را نباید با گستاخی جواب داد چنانکه گستاخی وحسد ترکیه در مورد آنها باعث به قدرت گرفتن آنها دز بیخ گوشش شد

  3. mostafa چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰

    مسلما کسی که در زمین همسایه جنوبی خود باد می کارد؛ روزی در سرزمین خود طوفان درو خواهد کرد…
    جمله قشنگی بود انشااله که به حقیقت تبدیل بشه

    پاسخ
  4. ناشناس چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۸

    هر چی میکشیم از دست این رجب و دار و دستشه

    پاسخ
  5. ناشناس چهارشنبه, ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۳

    کلاهی که سر روحانی در برجام گذاشت رو داره سر ترک ها و کردها میگذاره.
    امریکا و صهیونیست ها فقط توافقاتی رو امضاء میکنند که به تجزیه و ضعیف شدن کشورهای دیگر به خصوص مسلمان و دارای منابع هستند.

    پاسخ
  6. روح الله شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۴

    از لایک های پست ها مشخصه پان ترک ها به اینجا هم رحم نکردن!!!

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.