آخرین اخبار از جبهه جنوب لبنان، ۸ آبان ۱۴۰۳ / هجوم اسرائیل به عیترون و الخیام
همزمان با حملات هوایی و بمباران مناطق جنوبی و شرقی لبنان توسط جنگندههای اسرائیلی و همچنین حملات راکتی و پهپادی حزب الله در مناطق شمالی فلسطین اشغالی، درگیری زمینی در جنوب لبنان در پنج محور دنبال میشود.
ارتش اسرائیل پس از تخریب تعدادی از روستاهای مرزی لبنان، دست به حمله به سمت شهرک عیترون و الخیام و همچنین روستاهای حولا و طیبه و رب الثلاثین و زدهاند. علیرغم انتشار گزارشهایی از عقب نشینی ارتش اسرائیل از مرز لبنان، درگیری سنگین در محور عیترون و الخیام همچنان ادامه دارد و ارتش اسرائیل مصمم است تا با تخریب روستاهای مرزی جنوب لبنان امنیت را برای پایگاهها و شهرک های مرزی خود در شمال فلسطین اشغالی ایجاد کند.
جبهه مزارع شبعا تا کفرکلا:
نیروهای لشکر ۲۱۰ ارتش اسرائیل پس از ناکام ماندن تحرکات به سمت شبعا و کفرشوبا، حمله جدیدی را برای رسیدن به شهرک الخیام آغاز کردهاند. در حال حاضر درگیری برای عقب راندن حزب الله از تل النحاس و تل المحامص جریان دارد و ارتش اسرائیل قصد دارد از محور شرقی و غربی شهرک الخیام وارد آن شود. اگر اسرائیل بتواند دو بلندی تل المحامص و تل النحاس را به تصرف خود دربیاورد علاوه بر تامین منطقه متولا، به راحتی به شهرک الخیام خواهد رسید.
همان طور که در گزارشهای قبلی نیز اشاره کردیم هدف لشکر ۲۱۰ از عملیات در این محور، تخریب شبعا، کفرشوبا و کفرحمام و از همه مهمتر شهرک الخیام است.
جبهه العدیسه تا مرکبا:
در محور شرقی طیبه و رب الثلاثین نیروهای حزب الله با حملات متعدد توپخانهای و راکتی به العدیسه و شهرک میسگاو عام و پایگاه های مرزی اسرائیل توانستهاند از پیشروی نظامیان لشکر ۹۸ ارتش اسرائیل جلوگیری کنند. در روستای مرکبا نیروهای اسرائیلی از محور جنوبی نیز وارد روستا شده و درگیری در این منطقه همچنان ادامه دارد.
بسیاری از حملات زمینی صهیونیستها در جنوب لبنان اینگونه است و اگر منطقه مورد نظر تخلیه شده باشد، سربازان اسرائیلی آنرا بمب گذاری و منهدم میکنند اما اگر نیروهای حزب الله در داخل آن موضع گرفته باشند، حملات هوایی در دستور کار قرار میگیرد و پس از پاکسازی ساختمانها، اقدام به تخریب منطقه مورد نظر میشود. ارتش اسرائیل با این دست فرمان بیش از ۷۰ کشته و ۶۰۰ زخمی نیز متحمل شده است!
جبهه حولا تا بلیدا:
در این محور نیروهای لشکر ۹۱ ارتش اسرائیل وارد روستای حولا شده و بخشی از ساختمان های مسکونی این روستا را تخریب کردهاند. حجم تخریب در روستاهای این منطقه بسیار زیاد است و ارتش اسرائیل پس از تخریب محیبیب و بلیدا، ساختمان های زیادی در محلات شرقی و جنوبی میس الجبل را نیز تخریب کردهاند.
جبهه عیترون تا رامیه:
در شهرک عیتا الشعب، تپه ابو اللبن در شرق این شهرک همچنان تحت کنترل حزب الله قرار دارد و درگیریهای متعددی در این منطقه بین رزمندگان مقاومت و نیروهای ارتش اسرائیل رخ داده است. نظامیان اسرائیلی در حال تخریب و منهدم کردن ساختمان های دیگر مناطق عیتا الشعب هستند.
در محور عیتا الشعب، یک سرباز اسرائیلی با انتشار تصویری از یک مدرسه در جنوب لبنان در صفحه شخصی خود اظهار داشته که پیش از وقوع جنگ، معلم بوده و پس از شرکت در جنگ از غزه به جنوب لبنان رفته است. او در ادامه میگوید: «امسال به دلیل شرایطی موجود، بیشتر از مدرسهام در مدارس غزه و لبنان بودهام. یک مدرسه در بیرون روستا و درست کنار جنگل مرزی ساخته شده است، چرا؟ شما حدس بزنید! جنگل یا طبیعت جایی برای چوپانی است، تا زمانی که بخواهید با آن بجنگید. مجتمعها، تونلها، سلاحهای مبارزین رضوان، تختهای دو طبقه، همه چیز زیر درختان و زمین پنهان شده است.»
او میخواهد بگوید که این مدرسه برای حزب الله کاربرد نظامی داشته و به همین دلیل در حومهی شهر و نزدیکی جنگل ساخته شده است.
این مدرسه، یک هنرستان در جنوب شرقی عیتا الشعب است که فاصله آن تا مرکز شهرک با سواری ۴ دقیقه و پیاده ۲۰ دقیقه است. ادعای این معلم درباره استفاده حزب الله از این مدرسه کذب است چرا که اگر چنین بود بعد از گذشت یکسال از جنگ در حملات هوایی یا توپخانهای تخریب شده بود. هرچند احتمالا این مدرسه تا الان سالم نمانده و بدست همین معلم قلابی تخریب شده است!
در شهرک عیترون نیز نیروهای لشکر ۳۶ ارتش اسرائیل از جاده جنوبی عیترون وارد این شهرک شده و در داخل محله ها با رزمندگان مدافع حزب الله درگیر شدهاند.
جبهه مروحین تا رأس الناقوره:
در روزهای اخیر نیروهای لشکر ۱۴۶ ارتش اسرائیل تلاشهایی را برای ورود به روستای مروحین و ضهیره انجام دادند که این تلاشها با حملات حزب الله خنثی شده و در حال حاضر نیروهای اسرائیلی حملات در این محور را متوقف کرده و از این جبهه عقب نشینی کردهاند. علت دقیق این تصمیم مشخص نیست اما به نظر میرسد که کار اسرائیل در این محور تمام شده است. البته صهیونیستها موفق به بمب گذاری و انهدام چند ساختمان در مناطق مرزی از جمله مسجد رسول اکرم (ص) در روستای ضهیره شدهاند. همچنین جنگل بین شهرک های علما الشعب و ضهیره به آتش کشیده شده است.
این مسجد در فاصله حدود ۴۰۰ متری از مرز فلسطین اشغالی قرار دارد و پس از مسجد اهل القرآن، دومین مسجد از مساجد روستای ضهیره است که صهیونیستها آنرا منفجر میکنند.
نظامیان اسرائیلی در حالی مساجد مسلمانان را در شهرک های مرزی لبنان تخریب میکنند که میخندند و آوازهای مذهبی دین یهود را میخوانند. این اقدام با ادعای آنها مبنی بر “محدود بودن جنگ با حزب الله” و “تلاش برای نجات لبنان از سیطره حزب الله و ایران” در تضاد است. تاسف بارتر اینکه عواملی در دولت لبنان و احزاب مسیحی همصدا با رسانههای صهیونیستی، دائما در حال سق زدن این ادعاها هستند. بنابراین جنگ اسرائیل تنها با حزب الله نیست و تخریب مساجد مسلمانان و ساختمان غیرنظامی نشان می دهد که آنها قصد تخریب لبنان و مبارزه با کل مسلمانان منطقه را دارند.
بیشتر بخوانید: ضربه دقیق حزب الله به تجمع سربازان اسرائیلی با موشک ضدزره الماس (ویدیو)
طبق بیانیه اتاق فرماندهی عملیات حزب الله، ارتش اسرائیل از ابتدای عملیات زمینی در جنوب لبنان تاکنون بیش از ۹۰ کشته و ۷۵۰ نفر زخمی متحمل شده است. همچنین ۳۸ عراده تانک مرکاوا، چهار بولدوزر نظامی، یک خودروی هامر، یک خودروی زرهی و یک نفربر و سه فروند پهپاد هرمس ۴۵۰ و یک فروند پهپاد هرمس ۹۰۰ سرنگون شده است.
برخلاف گزارشهای منتشر شده درباره عقب نشینی ارتش اسرائیل از خاک لبنان و اتمام درگیریها در هفته جاری، نبردهای سنگین همچنان ادامه دارد. آینده درگیریها مشخص نیست اما هدف اولیه ارتش اسرائیل ایجاد یک نوار مرزی ایمن در جنوب لبنان البته با تخریب و انهدام مناطق مسکونی است و با مواضع منفعلانه در لبنان و جبهه مقاومت ممکن است در عمق جنوب لبنان نیز گسترش یابد. همچنین حزب الله در این مرحله از جنگ قادر به بازسازی این مناطق نخواهد بود و بازیابی توان آنها در مناطق مرزی ماهها زمان خواهد برد.
البته انتظار بازسازی سریع از حزب الله نیز نابجاست. به نظر میرسد آنها ابتدا باید بر روی نقاط ضعف ها کار کنند و سپس با نگاه جدیدی سد دفاعی خود در جنوب لبنان را بازسازی کنند. حزب الله باید با ابزارهای مختلف از جمله تقویت توان پدافندی تاثیر حملات هوایی را کاهش دهد، نظام اطلاعاتی قویتری ایجاد کند و با ذخایر تسلیحات نوین را گسترش دهد تا در چنین روزی بتواند ماشین جنگی عظیمی که کشورهای غربی برای اسرائیل ساختهاند را متوقف کند.
بیشتر بخوانید: آخرین اخبار از جبهه جنوب لبنان، ۳ آبان ۱۴۰۳؛ نبرد سنگین در پنج محور ادامه دارد
دیدگاه
پاسخ ایران به اسرائیل هرچه که باشد، امیدوارم شامل پدافند هوایی شمال اسرائیل و صنایع نظامی مرتبط با ساخت سامانه های پدافند هوایی داشته باشد تا دست مقاومت را در شمال برای فشار آوردن به اسرائیل بیشتر باز کند. بدون فشار آوردن به عقبه دشمن امکان پیروزی در میدان چندان راحت نیست