تحلیل توافق اخیر طرفین یمنی در سوئد
توافقی که پس از گذشت مذاکرات فشرده در چند روز گذشته بین دو تیم انصارالله و دولت مستعفی منصور هادی انجام شد؛ حول چند محور شکل گرفته است:
۱- تبادل اسرا:
در این خصوص گفته میشود طرفین بایستی لیست اسرای خود را ارائه و تبادل کنند و پس از موافقت با لیست ها از سوی طرفین، اسرا با نظارت سازمان ملل و طی هفته های آتی مبادله شوند.
۲- تعز:
در مورد تعز نیز گفته میشود، انصارالله با باز کردن مسیرها به رفع محاصره تعز کمک خواهد کرد و کالاها و… میتواند بدون مانع به تعز ارسال شود.
۳- الحدیده:
در خصوص الحدیده؛ اخبار و اطلاعات بسیار متناقضی ذکر شده که موارد زیر تجمیع آنهاست.
_آتش بس در استان الحدیده و عقب نشینی طرفین از شهر الحدیده و از سواحل الصلیف تا میدان الجمال
_طرفین نباید هیچ گونه تجهیزات نظامی به منطقه وارد کنند.
_تسهیل حرکت شهروندان و جابجایی کالا
_بازگشایی گذرگاهها برای رسیدن کمکهای بشردوستانه
_برچیدن تمامی تجهیزات و تشکیلات نظامی در شهر الحدیده
_ذخیره درآمد حاصله از بندر الحدیده در بانک مرکزی یمن
طبق اظهارات طرفین؛ در این توافق به طور کلی به این سه مسأله پرداخته شده و در مورد کلیات توافق صورت گرفته است و جزئیات و سایر موارد مورد اختلاف، به مذاکرات ماه ژانویه سال آینده میلادی موکول شده است.
پس بنابراین جزئیات مطرح شده توسط رسانه های ائتلاف و سایرین، بدون سند است و اجرای آن قطعی نیست.
همان طور که در تحلیل گذشته اشاره شد، توافق مبتنی بر سه اصل (توافق شورای همکاری خلیج فارس، قطعنامه ۲۲۰۱ و طرح نظام شش اقلیمی) بین طرفین دور از ذهن بوده و نتیجهای بدست نیامده است؛ و توافق فعلی براساس اختلافات جزء نظیر (مسائل الحدیده، تعز و تبادل اسرا) بسته شده است که همین موارد هم جزئیات آن متناقض و مبهم است.
اما همین گام کوچک و ابتدایی هم برای انصارالله و مردم یمن که حاضر نشدند از ارزشها و اصول انقلاب کوتاه بیایند پیروزی و شروعی برای صلح در کل یمن و تشکیل دولت واحد است، اگر دولت مستعفی منصور هادی و حامیانش در این مسیر ثابت قدم باشند.
دیدگاه