براساس آخرین اخبار از جنوب یمن، اوضاع حاکمیت امارات بر عدن پس از حمله موشکی انصارالله به پادگان نظامی ائتلاف در الجلاء، آشفته شده است و به دنبال این آشفتگی گروههای القاعده در استان ابین و داعش در عدن فعال شده اند.

گروههای تابع امارات که ضربه سختی از انصارالله دریافت کرده‌اند، انگشت اتهام را به سمت مهاجرین شمالی گرفته اند و آنها را مقصر درز اطلاعات مانور نظامی حزام الامنی در پادگان الجلاء دانسته و پس از آغاز درگیری و نا امنی ها در عدن، مردم مهاجر شمالی در حال خروج از عدن هستند.
 

تصاویری از درگیری حزام الامنی با مهاجرین شمالی در عدن و مهاجرین تعز به ابین (تصویر سمت راست، وسط)


 
در روزهای اخیر نیروهای حزام الامنی به مناطق مهاجرنشین عدن حمله کرده و خودروهای در حال خروج را مورد تعدی قرار داده اند و افراد را دستگیر کرده اند. گزارشاتی از به قتل رساندن این افراد نیز وجود دارد.
در مقابل نیز برخی مسلحین شمالی به مواضع حزام الامنی در عدن حمله کرده اند.
انصارالله نیز از بازگشت مهاجرین به شهرهای شمالی ممانعت نکرده و از نهادها و مردم خواستار استقبال از مهاجرین شده است.
در این بین داعش نیز دست به کار شده و چند ترور در کوچه های عدن و حمله انتحاری به مقر نیروهای حزام الامنی انجام داده است.
 

تصاویر مربوط به حملات داعش در یمن (سمت چپ: ترور افراد حزام الامنی، سمت راست بالا فرد انتحاری داعش در عدن و سمت راست پایین حملات داعش به مواضع انصارالله در البیضاء)


 
بنابر اظهارات مقامات انصارالله، حمله به پادگان الجلاء که منجر به کشته شدن ۳۶ نظامی و زخمی شدن ده ها نفر دیگر شد؛ کار اطلاعاتی و رصد آن توسط پهپادهای انصارالله انجام شده و با اصابت یک فروند موشک به قلب پادگان انجام گرفت. این ضربه همانند حملات قبلی مانند عملیات پهپاد قاصف ۲k به رزمایش العند، جدای از تلفات سنگین، عواقبی خواهد داشت که درگیریهای اخیر عدن یکی از آنهاست.
با مشغول شدن نیروهای تابع امارات در عدن (درگیری با مهاجرین شمالی) و ابین (درگیری با القاعده)، زمینه حملات جدید انصارالله در جبهه الضالع فراهم شده و باید دید آیا انصارالله از فرصت بدست آمده عملیات زمینی در الضالع را مجددا فعال خواهد کرد یا خیر.
 
درگیری اخیر، بین جناح امارات و مهاجرین شمالی است که بخشی از آنها مرتبط به طارق صالح هستند‌ و انتظار دفاع دارند. تابعین امارات در حال قلع و قمع مهاجرین و بازماندگان صالح اند و دچار استیصال شده اند و مشخص نیست که این ماجرا تا کجا ادامه خواهد داشت…
قطعا عدن با این طیف های گوناگون از داعش و القاعده تا طرفداران انصارالله و منصورهادی و اماراتیها و شمالیها، تا پایان جنگ و استقرار دولت مقتدر در کل یمن، صحنه درگیری خواهد بود و روی آرامش را نخواهد دید.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. ناشناس یکشنبه, ۱۳ مرداد, ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۲

    عجب

    پاسخ
  2. طاها عبدالهی سه شنبه, ۱۵ مرداد, ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۴

    اوضاع مناطق جنوبی یمن خوب نیست. ائتلاف جنوب از یک طرف، وابستگان به دولت منصور هادی و بازماندگان صالح هر کدام مدعی دولت هستند. از طرف دیگر گروه هایی مثل القاعده و دانش با تفکر تکفیری به دنبال نفوذ در عدم و دست پیدا کردن یه جبل الطارق و تشکیل یک امارت اسلامی هستند. انصارالله هم برای تشکیل یک دولت یکپارچه رقیب همه این جریانها است و قصد تصرف دوباره عدن را دارد. این یعنی سه جناح درگیر یک منطقه هستند و عملا هیچ جایی برای مسامحه با یکدیگر ندارند. ائتلاف یک مجموعه چند پارچه است که بر اساس منافع شکل گرفته و در زمان تقسیم قدرت در هر زمانی دچار اختلاف میشوند. امکان بازگشت نیروهای جنبش جنوب از جبهه الحدیده، الصلاه و سایر مناطق درگیری بعد از درگیریها بسیار بیشتر شده است و منصور هادی باید فکری به حال استقرار دولت در مکانی دیگر باشد. اما جریان خطرناک سلفی تکفیری هم میتواند با نفوذ و هسته سازی بسیار خطرناک ظاهر شود. انصارالله با وجود آموزش تعداد زیاد نفرات و بازگشت تعداد قابل ملاحظه از نیروهای ارتش که در قبایل هم پیمان با حویق ها هستند قویتر شده ولی نمی تواند بدون به راحتی به عدن دست پیدا کند. دلیل این فرض درگیری همه جانبه در جبهه استانهای تعز، الحدیده، الضالع، مأرب و صعده است که توان ارتش و کمیته های مردمی را پخش کرده است. شورای سیاسی برای اینکه بتواند خود را به عدن برساند نیاز به آرام کردن چند جبهه دارد تا بتواند با رساندن خود به استان حاج و سیطره بر بیشتر مناطق آن عدن را تحت فشار قرار دهد و با کمترین میزان مقاومت وارد این استان شود. در حال حاضر جبهه تعز یک منطقه کلیدی در جنگ است که میتواند سرنوشت عدن را تعیین کند. چنانچه قبایل مخالف شورای سیاسی در تعز به هر شکلی از جبهه ائتلاف خارج شوند اوضاع به نفع انصارالله دگرگون میشود و صد البته پیوستن بیشتر قبایل تعز اضمحلال ائتلاف را به دنبال خواهد داشت. همه این احتمالات حداقل یک تا دو سال زمان نیاز دارد تا اتفاق بیفتد و پایان کار یک مصالحه سیاسی است. شورای سیاسی حتی اگر بتواند غرب کشور یمن را مطیع خود کند در مرکز و شرق کشور که از جنگ دور هستند باید به دنبال توافق باشد تا دولتی یکپارچه تشکیل گردد.

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.