رصد اندیشکدهها – ۲۴ مرداد ۹۶
“پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام” نظر شما را به تحلیل سه پایگاه رسانه ای غرب نسبت به تحولات و راهکارها از دید غرب به منطقه جلب میکند
? مؤسسه “واشنگتن”
♦️تمرکز بر اهداف روشن برای مهار حضور ایران در سوریه و عراق
دولت آمریکا باید برای مواجهه با چالش های موجود به دکترین “پاول” روی بیاورد که در سال ۱۹۸۰ اصول آن با هدف بررسی این موضوع که آمریکا در چه شرایطی باید وارد مداخله ی نظامی شود؛برنامه ریزی شد. اولین اصل این دکترین این است که باید دید آیا منافع مهم و حیاتی آمریکا مورد تهدید قرار گرقته است.
این اصل با اوضاع سوریه منطبق است.
?گسترش نفوذ ایران در سوریه افزایش مناقشات با متحدان کلیدی آمریکا را در پی خواهد داشت و اینگونه مناقشات می تواند مانع صادرات گاز منطقه شود که برای اقتصاد جهان همچنان ضروری است.
?همچنین گسترش نفوذ ایران در سوریه تهدیدی برای بقای اسراییل است و موجب تشکیل و تقویت گروه هایی مانند حزب الله خواهد شد که نسبت به تهران وفادارند و حاکمیت دولت متبوع خود را تضعیف می کنند.
?از دیگر پیامدهای گسترش نفوذ ایران ناامنی عمومی در خاورمیانه است که پیگیری سلاح هسته ای توسط بازیگران منطقه ای را در پی خواهد داشت و درنهایت ادامه ی آشفتگی در منطقه باعث آوارگی میلیون ها نفر خواهد شد و مهاجرت این آوارگان اروپا و اتحادیه های اروپا را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.
? روزنامه “جروزالم پست”
♦️دست آوردهای استراتژیک نتانیاهو
مخالفان «نتانیاهو» و برخی اعضای جناح چپ، عملکرد «نتانیاهو» را به دلیل عدم موفقیت در صلح با فلسطین، عمل بر اساس محاسبات شخصی و ایدئولوژی های مسیحیت، عدم تأمین منافع اسراییل و منزوی کردن اسراییل زیر سؤال می برند.
در ادامه آمده است که این نوع انتقادات ناشی از عدم شناخت وضعیت استراتژیک اسراییل و استراتژی بلندمدت «نتانیاهو» است. حقیقت این است که نخست وزیر اسراییل دست آوردهای استراتژیک قابل توجهی داشته است. در یک جمله رویکرد نتانیاهو در قبال چالش هایی مانند فلسطین، ایران، داعش و کشورهای عرب منطقه را میتوان محتاطانه و ابتکاری عنوان کرد.
? “نشنال اینترست”
♦️نیروی نظامی به تنهایی کفایت نمی کند؛ هفت رکن مهم برای موفقیت در افغانستان
یک استراتژی مناسب برای موفقیتی پیچیده تر از موضوعاتی صرفا امنیتی (که آن ها هم در جای خود حیاتی اند) می باشد.
حداقل هفت اصل مهم و مورد نیاز برای یک استراتژی فراگیر در افغانستان وجود دارد: ۱) تاکتیک های نظامی و امنیتی و ظرفیت سازی ۲) سیاست داخلی افغانستان ۳) عملکرد اقتصادی و اداری ۴) نقش پاکستان ۵) گزینه هایی برای راه حل غیر نظامی ۶) حمایت بین المللی ۷) یک سیاست مؤثر از جانب آمریکا و پروسه ی مربوط به بودجه تمرکز صرف بر مسئله نظامی و غفلت از هر کدام از اصول دیگر موجب شکست راهبرد آمریکا در افغانستان می گردد.
دیدگاه