سناریوهای احتمالی حمله زمینی آمریکا و ائتلاف سعودی به یمن (نقشه)

لشکرکشی آمریکا به غرب آسیا، تقویت ناوگان دریایی و ارسال گسترده تسلیحات به رژیم صهیونیستی و پایگاه های آمریکا در کشورهای عربی، گمانهزنی ها در مورد تدارک آنها برای آغاز یک جنگ گسترده زمینی علیه یمن را تقویت میکند.
به نظر میرسد یکی از اهداف ارسال گسترده تسلیحات و قوای نظامی، تدارک یک درگیری گسترده در مناطق تحت کنترل انصارالله در یمن باشد. آمریکاییها در سال گذشته از ضرورت اجرای یک عملیات زمینی در ساحل غربی یمن سخن گفته بودند که دسترسی انصارالله به بندر الحدیده را قطع و نقش آفرینی آنها در منطقه را محدود کند. همچنین در مانورهای نظامی یمنیها نیز تاکتیک های دفاعی و هجومی در دریا و ساحل و دیگر جبهات زمینی تمرین شده و برای این منظور تاکنون بیش از یک میلیون و صد هزار نفر از مردم و قبایل یمن در قالب «بسیج مردمی» آموزش نظامی دیدهاند.
علاوه بر این، در روزهای اخیر نشانه هایی از تدارک آمریکا برای درگیری زمینی نیز دیده میشود که به طور کلی به آنها اشاره میشود.
۱- جنگندههای آمریکایی در حملات هوایی به یمن، خطوط درگیری به ویژه در غرب و جنوب استان مارب، صحرای الجوف و جنوب الحدیده را بمباران میکنند. هدف اصلی این حملات تضعیف خط دفاعی انصارالله در این جبهات است تا نیروهای دولت مستعفی بتوانند بدون مقاومت خاصی در این محورها پیشروی کنند.
۲- ناو هواپیمابر کارل وینسون وارد دریای عرب شده و در آخرین موقعیت به سمت خلیج عدن در حال حرکت بوده است. انتظار میرود که این ناو هواپیمابر در کنار ناو هری ترومن به پشتیبانی هوایی و اجرای حملات سنگین و یا تروریستی در عمق مواضع انصارالله بپردازد.

این شواهد نشان میدهد که یک نبرد زمینی در یمن با محوریت نیروهای تابع ائتلاف سعودی و با حمایت هوایی آمریکا در شرف آغاز است. طبق گزارش وال استریت ژورنال، مقامات عربستان سعودی به آمریکایی ها اطلاع دادهاند به دلیل وجود تهدیدات انصارالله و عواقب سنگین حملات آنها در این عملیات مشارکت نخواهند کرد. بنابراین احتمال حضور مسلحین حزب اصلاح و نیروهای الدرع الوطن و جناح های تابع سعودی در عملیات زمینی علیه مواضع انصارالله ضعیف است.
اما در این میان، شواهد میدانی نشان میدهد که امارات متحده عربی در عملیات علیه انصارالله مشارکت خواهد کرد. البته خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات این کشور عربی، این اقدام را تکذیب کرده است اما نقش آفرینی آنها در این عملیات روشن است. آنها زمینه ارتباط مقامات شورای انتقالی جنوب و طارق صالح را با آمریکایی ها فراهم کرده و برای آماده سازی این نیروها پشتیبانی های لازم را ارائه کردهاند. امارات همچنین یک رادار ساخت اسرائیل را در پایگاه خود در ایالت پانتلند واقع در شمال سومالی مستقر کرده تا بتواند در دفع حملات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به خلیج عدن از آن بهره بگیرد.
با توجه به جهت حملات زمینی ائتلاف سعودی در سالهای گذشته و شرایط میدانی یمن، جبهات جنوب الحدیده، غرب مارب، صحرای الجوف، شهرستان های غربی استان تعز، جنوب البیضا و الضالع در اولویت حمله زمینی نیروهای شورای انتقالی جنوب، العمالقه و مسلحین تابع طارق صالح قرار دارد. دولت یمن و انصارالله برای این تهاجم آمادگی های لازم را فراهم کردهاند اما پشتیبانی هوایی و لجستیکی آمریکا و ائتلاف سعودی از این تهاجم میتواند در ارتباط دریایی و هوایی یمن از طریق فرودگاه صنعا و بندر الحدیده دردسرساز شود.
دیدگاه
با سلام و عرض خسته نباشید .
با شناختی که از آمریکایی ها دارم ، اگر حمله با برنامه ریزی و هدایت مستقیم آنها باشد ، به احتمال زیاد جهت اصلی هجوم از سمت مارب به صنعا خواهد بود . آنها کوتاه ترین مسیر را به قلب یمن انتخاب می کنند چون فکر می کنند با سقوط صنعا تمام مناطق جنوب و غرب آن هم خود به خود سقوط خواهد کرد و انصارالله محدود به شمال یمن خواهد شد . بمباران های دیشب صنعا را هم می توان مقدمه آغاز این تهاجم دانست .
ما داریم ضعف نشان می دهیم، همین و بس. یمن آخرین مهره کاملا فعال مقاومت است