پاسخ به سوالات کلیدی در خصوص جنگ یمن – شماره پنجم
پاسخ به سوالاتی درباره رابطهی ارتش یمن با انصارالله، تغییر استراتژی نظامی انصارالله، چرایی مستعفی خواندن دولت عبدربه منصورهادی و طرح تجزیهی یمن
- مطالعه بخش چهارم: پاسخ به سوالات کلیدی در خصوص جنگ یمن – شماره چهارم
۱۴_ عملیات اخیر انصارالله تحت عنوان نصر من الله را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا استراتژی انصارالله از حالت دفاعی به هجومی تغییر یافته است؟
عملیات اخیر انصارالله با نتایج و دستاوردهای موثر، در حالی انجام گرفت که ساختار نظامی انصارالله از لحاظ فنی، پس از دورهای سخت و طاقت فرسا و طی چند سال نبرد سنگین، به توان کافی جهت انجام عملیات هجومی رسید.
توان نظامی انصارالله در زمینهی پهپادی، موشکی، دفاع هوایی و… پیش از این سادهتر و پایینتر از سطح تقابل جدی و موثر با تجهیزات ائتلاف سعودی و نیروهای تحت امرش (نظامیان تحت امر منصور هادی و جنوبیها که تحت حمایت کامل ائتلاف هستند) بود و عمدهی حملات ابتدای جنگ، با تسلیحات بجا مانده از دوران علی عبدالله صالح تغذیه میشد. اما حالا در طول دو سال اخیر شاهد رشد نیروهای مختلف (پهپادی و موشکی و…) انصارالله هستیم که عموم حملات (خصوصا عملیات های اخیر نظیر حمله به آرامکو و عملیات نصرمن الله) حملات سخت و موفقیت آمیزی هستند.
با توجه به امکانات و شرایط انصارالله، عملیات نصر من الله عملیات گستردهای بود، اما به تنهایی کارگشایی لازم را در روند جنگ یمن ایجاد نمیکند. انصارالله برای نتیجه گیری در روند جنگ آتی، بایست نظیر این عملیات و عملیات شمال الضالع بیشتر انجام دهند. بیشک شرایط محاصره همه جانبه و کمبود امکانات، شرایط سختی است اما استراتژی درونگرای انصارالله مسلما پتانسیل اجرای چنین عملیات هایی را دارد. انصارالله در شرایطیست که باید برخی نقاط را در یمن حفظ کند.
مناطق مرزی صعده به جهت حفظ دسترسی زمینی به مواضع سعودیها، سواحل الحدیده و الحجه به جهت زمینه برقراری ارتباط با جهان، صنعاء به جهت پایتخت و مرکزیت یمن و… جزء مثلثی است که باید در کنترل انصارالله بماند.
برای حفظ استقلال و جلوگیری از طرح تجزیه یمن اهداف بسیاری در خاک یمن هستند که نیازمند جنگاوری و ذکاوت انصارالله است؛ اهدافی مهم تر از مدیریت کتاف و مرزهای شمالی اهدافی مانند سواحل جنوبی الحدیده تا باب المندب، عدن و بنادر جنوبی و حتی مأرب و شرق یمن.
۱۵- چرا دولت عبدربه منصور هادی را مستعفی خطاب میکنید و دولت انصارالله را قانونی میدانید؟
در ۲۱ سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی (۳۰ شهریور ۱۳۹۳)، مردم یمن به دلیل خیانت و دست نشاندگی عبدربه منصورهادی و عوامل دولتش توسط کشورهای حاشیهی خلیج فارس، اقدام به انقلاب علیه وی نموده و با ورود انصارالله به شهر صنعاء، منصور هادی با تصمیم خود و رای مجلس از ریاست جمهوری یمن استعفا و عوامل دولت وی توسط مجلس برکنار شده و استعفا دادند.
همچنین در فروردین سال ۹۴ نیز عربستان و امارات با تشکیل ائتلافی علیه مردم یمن و انصارالله، به حمایت از منصورهادی به یمن حمله سراسری کردند و اما اینبار منصور هادی استعفای خود را تحت فشار نیروهای انصارالله عنوان کرد.
انصارالله در یمن به تنهایی دولتی تشکیل نداده است. دولت نجات ملی یمن با رای مجلس و تصمیم شورای انقلاب یمن تشکیل شده و در پایتخت این کشور یعنی صنعاء مستقر است و حمایت مردم و احزاب را داراست؛ بنابراین قانونی است.
۱۶- چرا انصارالله در یمن اعلام خودمختاری نکرده و انتخابات برگزار نمیکند؟
اعلام خود مختاری از طرف انصارالله در یمن همان چیزی است که دشمنان اصلی اسلام یعنی اسرائیل و آمریکا و اروپا میخواهند. تجزیه ممالک اسلامی همان برنامه ایست که از قرارداد سایکس_پیکو شروع شده و تا الان جریان دارد. پس بدین جهت از جمله وظایف اصلی انصارالله بعنوان نمایندهی مقاومت اسلامی در یمن، حفظ استقلال یمن و جلوگیری از طرح تجزیه این مناطق است.
در خصوص برگزاری انتخابات توسط انصارالله باید گفت در برخی تحلیلها از سوی کارشناسان یمن هم اشاره شده که این موضوع از علل ضعف انصارالله است؛ اما به بنظر ما چنین نیست.
اولا انصارالله برای کرسی های خالی مجلس در فروردین ۹۸ انتخابات برگزار کرد. دوم اینکه با هر فراخوان انصارالله، میلیونها نفر در خیابانهای صنعاء، صعده و سایر شهرهای تحت تسلط انصارالله به خیابانها میآیند که خود مشروعیت و حمایت مردمی از انصارالله را ثابت میکند. پس بنابراین انصارالله برای ثابت کردن مشروعیت خود نیازی به برگزاری انتخابات یکطرفه همانند آنچه درباره انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۰ رخ داد ندارد. (در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۰ که با پرده گردانی و حمایت کشورهای شورای خلیج فارس صورت گرفت عبدربه منصور هادی تنها کاندیدای انتخابات به ریاست جمهوری دوره اصطلاحا انتقالی انتخاب شد. منصور هادی در طول ریاست خود حاضر به برگزاری انتخابات مشروع و اجرای قوانین نبود و به زمینه سازی طرح تجزیهی یمن دامن زده بود)
۱۷- روابط ارتش یمن با انصارلله چگونه است و در حال حاضر چند درصد از ارتش یمن با انصار الله همکاری میکند؟
ارتش یمن از انقلاب یمن تا فتنهی علی عبدالله صالح بارها دستخوش جدایی ها و تضعیف شده است اما حمایت های انصارالله و وفاداری ارتشیها به یمن بنمایهی ارتش را حفظ کرده است.
پس از انتقال منصور هادی به ریاض و تشکیل دولت در تبعید و بی نتیجه ماندن درگیری ائتلاف سعودی با انصارالله در ماههای اول جنگ، ائتلاف رو به ساخت ارتش برای منصورهادی آورده و برخی افراد نظامی با طمع ورزیهای مختلف پس از این اتفاق به تشکیلات پیوستند و پس از تشکیل شدن شورای انتقالی جنوبیها، نیز عدهای که به یمن جنوبی تعصب داشته جدا شده و به حزام الامنی و… پیوستند. همچنین پس از فتنهی علی عبدالله صالح و کشته شدن وی، جمعی از ارتش تحت عنوان گارد ریاست جمهوری و… از بدنهی ارتش صنعاء جدا شدند و به پیمان ائتلاف درآمدند. میتوان گفت در میان این چند اتفاق، یاران علی عبدالله صالح بیشترین ضربه را به بدنه ارتش زدند.
ارتش با انصارالله روابط نزدیکی دارد و عموم اعضای ارتش حامی انقلاب و دولت نجات هستند و برای آن درصد دقیقی نمیتوان مشخص کرد.
دیدگاه
از خداوند بزرگ میخواهم که همه مجاهدان راه اسلام موفق پیروز باشن انشاالله گر چه جنگ ویرانگر ه ولی اگر امید خدا یمن ها پیروز بشن خوشحال میشیم
به هر حال تظاهرات خیابانی جایگزین صندوق آرا نیست و نمی تواند برگزاری انتخابات را به تعویق اندازد
ثانیا این در تاریخ ثبت خواهد شد که انصار با ائتلاف علی عبدالله صالح و همکاری او صنعا را به دست گرفتند و دو سال و نیم با او متحد بودند
آیا علی عبدالله صالح همان کسی نیست که مردم یمن علیه او قیام کرده و انقلاب نمودند؟
سلام کشوری در حال جنگ همه تمام عیار است و از طرفی دیگر تمام مناطق در دست انصارالله نیست، نمیتواند انتخابات مشروع برگزار کند. انصارالله هم مانند مشی علوی دارد تا زمانیکه کسی سلاحش را زمین گذاشته با او نمی جنگند. علی عبدالله صالح هم تا زمانی که سلاح را علیه خودی زمین گذاشت کسی از فرماندهان انصارالله با او کار نداشت وقتی با متجاوز معامله کرد و در صنعا فتنه بپا کرد انصارالله کارشو تمام کرد.
در مورد تجزیه یمن امارات عربستان دارن تمام تلاششون رو میکنن قسمت های کلیدی و مهم یمن رو جدا کنن