ایران و تاجیکستان، در مسیر اتحاد استراتژیک
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان، پس از ۹ سال به دعوت حجت الاسلام و المسلمین رئیسی رئیسجمهور ایران، به تهران سفر کرد.
رؤسای ایران و تاجیکستان پس از برگزاری مراسم استقبال رسمی و دیدارهای دوجانبه، ۱۷ سند همکاری در حوزههای سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، انرژی، آموزشی، گردشگری و… امضاء کردند.
آقای رحمان پس از این مراسم به دیدار با امام خامنهای (حفظ الله) رهبر معظم انقلاب اسلامی رفتند و با ایشان درباره مسائل مختلف گفتگو کردند. امام خامنهای در این دیدار با تاکید بر روابط خویشاوندی و برادری دو کشور ایران و تاجیکستان و همچنین اشتراکات عمیق تاریخی، دینی، فرهنگی و زبانی دو کشور، گفتند: «نگرانیهای ایران و تاجیکستان درباره افغانستان مشترک است و هر دو کشور از گسترش تروریسم و رشد گروههای تکفیری در این کشور نگران هستند و ما معتقدیم که آقایانی که اکنون در افغانستان برسر کار هستند باید بتوانند با یک حکومت جامع و فراگیر از همه گروهها استفاده کنند.»
رهبر انقلاب همچنین با اشاره به سفر اخیر “سرلشکر باقری” رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به تاجیکستان و افتتاح کارخانه تولید پهپاد، همکاریهای نظامی را بسیار مهم ارزیابی کردند و پهپاد را عامل مهمی در امنیت کشورها دانستند.
آقای امامعلی رحمان با ابراز خرسندی فراوان از حضور در تهران و دیدار با رهبر انقلاب اسلامی به گفتگوهای خود با رئیس جمهور ایران اشاره کرد و گفت: «مذاکرات خوبی در زمینههای مختلف از جمله روابط تجاری و اقتصادی و صنعتی انجام شد و با توجه به اسناد امضاء شده امید است با هدایتهای جنابعالی، روابط دو کشور بیش از پیش گسترش یابد. نگرانیهای امنیتی به ویژه درباره افغانستان و گسترش تروریسم از موضوعات مهم برای دو کشور است و ما خواستار صلح و آرامش و حکومتی با حضور همه قومیتها، در افغانستان هستیم و امیدواریم با افزایش همکاریهای امنیتی ایران و تاجیکستان، بتوان بر این نگرانیها غلبه کرد.»
در ادامهی سیاستهای خارجی ایران مبنی بر گسترش همکاریها با کشورهای همسایه و منطقه آسیای میانه و آسیای غربی، روابط ایران و تاجیکستان در ماههای اخیر وارد مرحلهی جدیدی در مسائل سیاسی، اقتصادی، نظامی و… شده است. این روابط میتواند در ایجاد ائتلافهای منطقهای برای جلوگیری از گسترش تروریسم و همچنین اقدامات مشترک در مسائل مرتبط با تحولات افغانستان راهگشا و تاثیرگذار باشد.
بیشتر بخوانید:
یادداشت: تاجیکستان، نبرد کمونیسم و اسلام
خط تولید پهپاد ایرانی ابابیل ۲ در تاجیکستان افتتاح شد
حمله راکتی داعش به مناطق مرزی تاجیکستان
ترور محمد باقر محمدباقروف؛ در بدخشان تاجیکستان چه میگذرد؟
دیدگاه
چه دلیلی داره با چنین حکومت لائیک سکولاری متحد استراتژیک بشیم؟، مگر حیات رژیم رحمانوف مثل سوریه به بقا ما بستگی داره؟!
سلام خاطرم هست در مورد تاجیکستان مطلبی بود به نام تاجیکستان نبرد کمونیسم و اسلام البته شایدم ازبکستان بود. در کل حکومت تاجیکستان لاییک هست و یادمه حتی قوانین رضاخانی از قبیل اجبار تراشیدن ریش برای کارمندان توش اجرا میشد. در این مورد توضیحاتی داده بشه ممنون میشم