محاصره محله‌های کُردنشین شهر حلب ادامه دارد

چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
https://iswnews.com/?p=134682

محله‌های کردنشین شیخ مقصود و اشرفیه شهر حلب علی‌رغم توقف درگیری‌ها همچنان در محاصره هستند. طبق اعلام منابع محلی، نیروهای وابسته به حکومت الجولانی طی روزهای اخیر، حدود ۱۰ پست‌های نظامی و ایست و بازرسی در ورودی این محله‌ها احداث کردند.

همچنین تعداد گشت‌های نیروهای الجولانی نیز در اطراف محله‌های کردنشین افزایش یافته است. هفت گذرگاه اصلی به داخل محله‌ها همچنان بسته است و تنها سه گذرگاه پس از آتش‌بس بازگشایی شده‌اند.

اگرچه در ظاهر درگیری‌ها در محله‌های کردنشین شیخ مقصود و اشرفیه پایان یافته است اما شواهد میدانی نشان می‌دهد که حکومت الجولانی از آتش‌بس به‌عنوان فرصتی برای تحکیم کنترل امنیتی خود استفاده می‌کند. احداث ده پست نظامی و ایست و بازرسی جدید و بستن بیشتر گذرگاه‌ها، بیانگر تداوم سیاست محاصره و مهار جمعیتی است، نه نشانه‌ای از بازگشت به ثبات.

توافق اخیر میان دولت انتقالی سوریه و شورای مدنی محله‌های کردنشین، قرار بود الگویی از همزیستی و تقسیم وظایف اداری و امنیتی ایجاد کند اما اقدامات اخیر نشان می‌دهد که دولت انتقالی عملاً از اجرای مفاد توافق فاصله گرفته و به دنبال کنترل کامل بر مناطق کردنشین است. محاصره محله‌های کردنشین حلب را می‌توان بخشی از تلاش حکومت الجولانی برای بازتعریف توازن قدرت در شمال سوریه دانست. دمشق به‌خوبی می‌داند که حفظ فشار بر کردها می‌تواند ابزار چانه‌زنی موثری در مذاکرات آینده درباره ساختار سیاسی کشور باشد.

  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.