آیا تحولات اخیر منطقه، زمینه آغاز جنگ جهانی سوم است؟ شماره سوم
در مطالب گذشته برای بررسی تقابل ایران با غرب به چهار حالت اشاره شد که تنشهای اخیر منطقه مقیاس کوچکی از این تقابل را به نمایش گذاشت.
آیا تحولات اخیر منطقه، زمینه آغاز جنگ جهانی سوم است؟ شماره دوم
تجاوز و سرنگونی پهپاد آمریکایی در آسمان هرمزگان، نقطه عطفی را در روابط ایران و آمریکا رقم زد که وجهه آمریکا و عمر سیاسی دونالد ترامپ و منازعات منطقهای را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
قدرت نظامی و جدیت سران ایران در برخورد با تهدیدات غرب؛ مرگ ابر قدرتی آمریکا و درشتگویی ترامپ و سردرگمی سیاست آنها در برخورد محور مقاومت را نمایان ساخت.
بیمعنی خواندن جنگهای سوریه، عراق و افغانستان و تجدید عظمت آمریکا در دنیا، شعارهایی بود که ترامپ را به اریکه قدرت رساند و حالا تنش با ایران و انتقادات به فروشهای میلیاردی تسلیحات جنگی به عربستان و امارات آغازی بر شکستهای او شده است.
از طرفی دیگر انفعال آمریکا موجب ترس بیشتر متحدین منطقهای بخصوص اسرائیل و عربستان و امارات از مقابله با ایران شده است و غوغای رسانهای تقابل آخرالزمانی خیر و شر آنها، و محور شرارت نامیدن ایران با انهدام یک پهپاد فروپاشید.
به منظور بررسی جزئیات بیشتر چند احتمال را بررسی میکنیم:
۱- آمریکا بر اثر خطای محاسبات، به ایران حمله میکند:
با توجه به تجربه حملهی صدام؛ خطر جنگ علیه ایران همیشه وجود دارد. ترامپ به خیال خامِ کسب برد در انتخابات آتی ریاست جمهوری ممکن است دچار خطای محاسبات شود و حملهای را به ایران صورت دهد که متعاقبا پاسخ ایران را در پی خواهد داشت. جنگ های این چنینی عموما لایهای پیش میروند و پاسخ به هر حمله ممکن است بصورت پلهای سطحش بالاتر برود.
پاسخ ایران را با جزئیات بیشتر بررسی میکنیم:
الف_ ایران با سادهترین امکانات نظامی میتواند تنگه هرمز را به روی آمریکاییها ببندد. شروع جنگ دریایی آغاز جنگ نفتی هم خواهد بود.
ب_ ۱۴ هزار سرباز آمریکایی در افغانستان، ۵ هزار سرباز در عراق مستقرند و بی شک گروههای همپیمان ایران در برابر آنها دست بسته نیستند.
انصارالله بر دریای سرخ و باب المندب و عبور و مرور نفتکشها سیطره دارد.
حزب الله و سایر گروههای مقاومت در مرزهای جولان و جنوب لبنان مستقرند و این گروهها منتظر درخواست ایران برای پاسخ نظامی در اراضی اشغالی اسرائیل هستند.
ج_ پایگاههای العدید در قطر، ناوگان پنجم دریایی در بحرین، الظفره در امارات، السالم در کویت از جمله اهدافی هستند که موشکهای ایرانی به راحتی میتوانند آنها را هدف قرار دهند.
۲- آمریکا بر مذاکرات پافشاری و از حمله نظامی صرفنظر میکند:
آنطور که از اظهارات مقامات آمریکایی برمیآید، حملهی آنها به ایران فعلا به تعویق افتاده و در حال حاضر به فشار اقتصادی تا آغاز مذاکرات ادامه میدهند.
جنگ و فشار اقتصادی علیه ایران تا زمانیکه ایران همانند حوزهی نظامی به نقطهی بازدارندگی نرسیده است، موثر و خسارت بار است.
۳- آمریکا از مواضع عقب نشینی و طرف دیگری را به جنگ با ایران تحریک میکند:
این موضوع پیچیدهترین مبحثی است که تمامی روسای جمهور آمریکا تاکنون بدان عمل کردهاند. (گویی که برنامه و دستور از بالادست ترین مقام به آنها صادر شده است.)
تجهیز اسرائیل و عربستان و امارات توسط آمریکا و اروپا در سالهای اخیر به طرز شگفتآوری رشد داشته و در مطالب گذشته (بخش امارات و…) به جزئیات آن اشاره شده است.
بنابراین فعالیت مجدد منافقین در ایران و تجزیهطلبها در مناطق مرزی و استانهای سیستان و بلوچستان و کردستان و… دور از تصور نیست. چرا که خسارت و تلفات رویایی با ایران را برای غربیها ندارد.
در کل باید گفت جنگ با ایران هزینه هایی دارد که هیچ طرفی اندازه و جرات ورود به آن را ندارد، حتی ابرقدرتی مثل آمریکا.
ایران با روابط تاریخی پر فراز و نشیب با آمریکا، از کودتا علیه دولت دکتر مصدق تا جنایت هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایرانایر در آسمان خلیج فارس؛ حالا با سرنگون کردن پهپاد متجاوز آمریکایی سیلیای ۱۸۲ میلیون دلاری به غرب زد تا بدانند قدرت نظامی ایران پشتوانه آینده این کشور است.
دیدگاه
چرا آمریکاییان تاکنون یک داعشی راهم دستگیرنکرده اند و به گوانتانمو نفرستاده اند؟
شماره سوم
امریکا که از ترس تبعات جرئت حمله را ندارد.(امریکا برای جنگ زیادی لیبرال شده است، برای جنگ افروزی مجدد باید فاشیست شوند و برای فاشیسم هم باید فالس فلگی در حمله هسته ای به یکی از شهرهای امریکا را طراحی کنند! ) عربستان اسراییل و امارات هم قدرت حمله را ندارند. درسته که جنگ اینها با ایران برای کشور هزینه زا است، اما منجر به نابودی کامل طرف مقابل میشود!(تجربه صدام موید چنین فرضی است) و پس از پایان جنگ تمام خاورمیانه عربی حتی ممکن است به صورت رسمی جزئی از ایران شود.
سیاست آینده را امریکا ترسیم کرد. به زودی امریکا از خاورمیانه خارج میشود و تامین امنیت منطقه را به ایران میسپارد.
زهی خیال باطل. با این طرز فکر ادامه بدین
آمریکا فعلأ قصد جنگ ندارد وفقط ازتریق تحریم ها ایران تحت فشار میکذارد. تابلکه بتونه ایران پای میز مزاکره بکشونه که موفق نخواهد شد