تهدید های بی سابقه انصار الله علیه امارات؛ اما چرا ؟

پنجشنبه 30 شهریور 1396 - 10:39
https://iswnews.com/?p=4004

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم به تحولات جدید در یمن پرداخت و نوشت: بسیاری از جمله ما با تهدیدهای شدید و بی سابقه امارات متحده عربی توسط «سید عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش«انصارالله» شگفت زده شدیم. الحوثی امارات را  به حملات موشکی برای ضربه زدن به اهدافی در امارات و نیز حمله موشکی به اهداف نفتی عربستان تهدید کرد و تأکید کرد که اینها در تیررس موشک های حوثی ها هستند که با تکنولوژی های پیشرفته تقویت شدند.

عنصر سورپرایز در این نهفته است که برای نخستین بار است که رهبر انصارالله این گونه امارات را و به طور مشخص ابوظبی پایتخت آن را از زمان آغاز بحران یمن در دو سال و نیم پیش تهدید می کند. مهمتر از آن هشدارش به شرکت های غربی است که دیگر از این به بعد به امارات به عنوان کشور امن نباید نگاه کنند.

این تهدیدها و شیوه ای که شکل گرفت حکایت از وجود« نگرانی بزرگ» حوثی ها و رهبر آن دارد و منبع آن طرح های کنونی و آینده امارات است که تبدیل به خطر استراتژیک و چه بسا تهدید وجودی علیه این جنبش در یمن است که الحوثی دلایل این نگرانی را فاش نکرد لیکن گمانه زنی درباره آن دشوار نیست و می توان در دو مساله اصلی آنها را خلاصه کرد:

اولی: وجود نگرانی واقعی نزد جریان انصار الله حوثی در زمینه اینکه امارات نقش واقعی در تلاش ها برای ایجاد شکاف در ائتلاف « حوثی ها و کنگره ای ها» و تلاش برای کشاندن «علی عبدالله صالح» رئیس جمهور سابق یمن به سمت ائتلاف عربی و تحریک اش برای اعلام جنگ برای از بین بردن حوثی ها به عنوان کسی که بیشترین مهارت و کارایی را برای این ماموریت دارد و دادن وعده به صالح برای ارائه حمایت و کمک وی.

دوم: استقرار گسترده روزافزون نیروها به رهبری امارات و فرماندهی نظامی اش در یمن برای حمله زمینی و هوایی و دریایی زودهنگام برای اشغال بندر«الحدیده» که تنها منفذ دریایی و مهمترین منفذ حوثی ها به جهان خارجی است که همه کمک های غذایی و تجاری و نظامی از طریق آن وارد یمن می شود.

درباره اولین مساله باید گفت که صالح در دیدار یک ساعت و نیمه میان هیأت های حزب کنگره و جریان حوثی (در حدود ۴۵ دقیقه از این دیدار صالح و سید عبدالملک الحوثی به تنهایی با هم گفت و گو کردند) اصرار بر این کرد که هر گونه تماسی با دولت امارات را تکذیب کند و همه نزدیک شدن ها و شایعه هایی که در شبکه های اجتماعی  منتشر شده را تکذیب کرد لیکن به نظر می رسد که این تکذیب ها و تأکیدها، تردیدهای سید عبدالملک الحوثی را به طور کامل از بین نبرد زیرا میزان اعتماد میان دو طرف همچنان پایین است به رغم همه آن چه درباره بازگشت ائتلاف میان آنها به مانند گذشته و از بین بردن همه اختلاف هایی که منجر به تنش شد، گفته شده است.

و اما درباره مساله دوم یعنی نگرانی جریان انصار الله از حمله ائتلاف عربی به رهبری امارات به بندر الحدیده، سخنرانی الحوثی در این خصوص کاملا روشن بود زمانی که گفت:« اگر می خواهند که کشتی های نفتی شان سالم بماند نباید به الحدیده حمله کنند. همه کارهایی که قبلا نکردیم را خواهیم کرد و تأسیسات نفتی عربستان و امارات در تیررس موشک های ما قرار گرفته است».

این قابل توجه بود که الحوثی در سخنرانی تهدید آمیزش که آن را شبکه «المسیره» پخش کرد، سبک سخنرانی «سید حسن نصرالله» را به کار برد و برخی از جملاتش نیز همینطور زمانی که گفت:«توان موشکی توانست مرحله مابعد ریاض را با موفقیت پشت سر بگذارد و طرح های تولید رو به رشد است».

واکنش امارات به این تهدیدها که آن را «انور قرقاش» وزیر دولت در امور خارجی بیان کرد «بی توجهی» بود و تا حدود زیادی تمسخر آمیز بود و گفت که « الحوثی و حماقتش ما را نمی ترساند و فاش کننده یأس کسی است که از توهم ها دفاع می کند لیکن فاش کننده یقینی درباره نیت ها برای از بین بردن امنیت و ثبات خلیج فارس است». آقای« محمد عبدالسلام» سخنگوی حوثی ها به این اظهارات قرقاش با این گفته پاسخ داد:«احمق کسی است که ۹۰۰ روز پیش تجاوز کرد و به حماقتش که بدون پاسخ مشروع نمی ماند، ادامه می دهد».

یک منبع بلندپایه در جریان انصار الله که روزنامه رأی الیوم با وی تماس گرفت نگرانی های جریان اش از حمله به الحدیده را به عنوان یکی از دلایل خشم الحوثی را رد نکرد لیکن با لحن چالشی گفت که « آنها در کنترل کامل بر بندر کوچک المخا و منطقه ذباب پس از دو سال جنگ شکست خوردند، حال چگونه الحدیده را اشغال می کنند؟» وی افزود:« الحدیده نبرد مرگ و زندگی خواهد بود و این شهر هرگز سقوط نمی کند و جنگ به داخل کشورهای متجاوز منتقل می شود و سفارش می کنیم که سخنان «سید» جدی گرفته شود».

یک منبع دیگر در حزب کنگره گفت که «به ما گفت که پیام هشدار به امارات برای نزدیک نشدن به الحدیده است که می گوید با جنگ به سوی ما آمدید و مقابله به مثل خواهیم کرد و آن را به کشور شما منتقل می کنیم» وی افزود «کسی که تهدید می کند حمله نمی کند لیکن این پیامی است که در همه احوال خطرناک است و حوثی ها با کسی شوخی ندارند».

در سایه نزدیک شدن جنگ های سوریه و عراق به پایان خود و خروج محور ایران، سوریه و ترکیه به عنوان برنده بزرگ از جنگ ها بعید نمی دانیم که شدت درگیری ها به جبهه یمن منتقل شود و نقش ایران در یمن چه مستقیم چه غیرمستقیم از طریق «انصار الله» را نمی توان انکار کرد و غیرقابل منتظره نخواهد بود اگر مشخص شود که موشک هایی که سید عبدالملک الحوثی به آنها اشاره کرد ساخت ایران باشند یا به فضل تکنولوژی ها و مهارت های ایرانی تولید شده اند دقیقا مانند موشک های حماس در غزه و موشک های حزب الله در لبنان.

اتحادیه اروپا تصمیم به توقف همه صادرات نظامی به عربستان سعودی به دلیل استفاده از آنها در جنگ یمن علیه غیرنظامیان گرفت و ماموریت «اسماعیل ولد الشیخ» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن در اتاق مراقبت های ویژه قرار گرفته است اگر نگوییم که کارش تمام شد و هیچ جایگزینی جز یافتن کانال های جدید برای گفت و گو وجود ندارد که پیش از آن بازنگری ها در موضع گیری ها و سیاست های در پیش گرفته شده توسط همه طرف ها و به ویژه ائتلاف عربی عربستان صورت گیرد وگرنه باید منتظر بدترین وضعیت باشیم.

از پیربداغی

 محمود پیربداغی
محمود پیربداغی
  • به اشتراک بگذارید:

دیدگاه

  1. 123 پنجشنبه, ۳۰ شهریور, ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۵

    خیلی دیر و خیلی کم خبرها رو پخش میکنین. قبلا که سایت غیر رسمی بودین بهتر از الان بودین.

    پاسخ
  2. ناشناس سه شنبه, ۴ مهر, ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۱

    چرا کلیپهای پیروزی حوثی ها در نبردها جایی در صفحه شما ندارد؟ لطفاً تمام آنها را منعکس نمائید.

    پاسخ
  • دیدگاه های شما پس از تایید مجموعه تحلیلی خبری تحــولات جهــان اســلام در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت و افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشند منتشر نخواهد شد.